Obstacle runs in Nederland en België

Obstacle runs waren geen volslagen nieuw fenomeen in Nederland, maar het succes in de Verenigde Staten zorgde ook in Nederland en België sinds 2012 voor een verhoogde populariteit. In dat jaar werden evenementen als de Strongmanrun, Urbanathlon en Mudmasters georganiseerd. In 2013 kwamen daar diverse nieuwe evenementen bij waaronder Strong Viking, Breakout Run en Stormloop waarvan er al enkele snel uitverkocht waren. De sport begon in Nederland en België ook serieus voet aan de grond te krijgen.

Survivalrun

Een survivalrun is niet hetzelfde als een obstakelloop. Het grote verschil tussen survivalruns en deze wedstrijden is dat de hindernissen van survivalruns van een aanzienlijk zwaardere klasse zijn, waarbij het beheersen van bepaalde klimtechnieken vereist is.

Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om een goede conditie te hebben voor het lopen van een obstacle of survivalrun. Door mijn ervaring in het organiseren hiervan en een achtergrond bij defensie weet ik precies hoe ik je moet trainen wanneer je een obstacle run lopen als een doel hebt gesteld.

© 2020 Bootcamp Victory Soldiers.
All rights reserved | Realisatie: www.kevinknops.nl